PIZZAMESTARI 2017 -KILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Kilpailun järjestäjät

Kilpailun järjestäjinä toimivat Arla Oy  ja Food Camp Finland Oy. Muut yhteistyökumppanit ovat Metro-tukku, HK Scan, Aromi-lehti, Dieta Oy, Easyfairs, Myllyn Paras Oy ja Medanta Oy.

 

2. Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat kokit tai keittiömestarit. Hakemusten perusteella arvovaltainen ammattilaisraati valitsee kahdeksan kilpailijaa semifinaaliin.

 

3. Kilpailuaika

Kilpailuun voi hakea 15.9.-10.12.2016 välisenä aikana. Hakuaika päättyy 10.12.2016 klo 16.00. Kilpailuajan jälkeen saapuneita osallistumisia ei hyväksytä. Vastuu osallistumisen perille saapumisesta osallistumisaikana on osallistujalla.

 

4. Semifinaali ja finaali

Semifinaaliin valitut osallistujat julkistetaan tammikuussa 2017 ilmestyvässä Aromi-lehdessä.

Semifinaali järjestetään 8.3.2017 ja finaali 9.3.2017 Messukeskuksessa pidettävässä Fastfood & Café & Ravintola -ammattilaistapahtumassa. Semifinaaliin valitut kahdeksan kokkia tekevät tuomariston valvonnassa kaksi erilaista pizzaa: omalla reseptillä sekä kumppanikorin raaka-aineista.

Neljä parasta valitaan finaaliin. Finalistit valmistavat kaksi erilaista pizzaa: waste korin sekä kumppanikorin raaka-aineista.

Semifinaaliin kilpailijat tuovat oman taikinapohjan tullessaan kilpailupaikalle ja finaaliin päässeet valmistavat semifinaalin jälkeen pohjat seuraavan päivän kilpailuun tuomariston valvonnassa. Semifinaalissa ja finaalissa kilpailijoilla on valmistautumisaikaa 5 minuuttia ja pizzan tekoaikaa 10 minuuttia.

 

5. Tuomaristo 

Kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Tuomariston puheenjohtajana toimii huippukokki Pekka Terävä.

 

6. Arviointiperusteet

Semifinaaleihin tuomaristo valitsee osallistujat hakulomakkeessa lähetetyn oman pizzareseptin perusteella. Semifinaalissa ja finaalissa tuomaristo arvioi kilpailijoiden valmistamien pizzojen laatua, luovuutta ja toteutusta. Alla esitetyt kohdat pisteytetään. Maku ja raaka-aineiden laatu antavat eniten pisteitä. Eniten pisteitä saanut kilpailija voittaa Pizzamestari 2017 -tittelin ja kilpailun pääpalkinnon.

Laatu - 60 pistettä

 • Täytteiden koostumus, tuoreus, yhdistelmä ja maku
 • Pohjan paksuus, koostumus, muoto ja maku

Luovuus - 30 pistettä

 • Kuinka luovasti raaka-aineet on valittu ja käytetty pizzassa

Toteutus - 10 pistettä

 • Kuinka siististi, järjestelmällisesti, nopeasti ja varmasti mestariehdokas työskentelee

 

7. Kilpailussa tarvittavat tarvikkeet

Semifinaaleihin valituille pizzamestariehdokkaille lähetetään tarkat ohjeet kilpailuun valmistautumisesta ja mukaan otettavista välineistä ja tarvikkeista. Kisapaikalta löytyvät valmiina:

    • Valmistuspöytä, vesi, kylmiö ja pizzauuni
    • Kumppanikorien raaka-aineet, joista kerrotaan hyvissä ajoin niin, että kilpailijoille jää riittävästi aikaa valmistautua
    • Finaalin waste-kori on yllätys

 

8. Palkinnot

Kilpailun 50 ensimmäistä hakijaa saa huippulaatuisen GLOBAL-keittiöveitsen.

Voittaja saa Pizzamestari 2017 -tittelin ja pääpalkintona opintomatkan pizzan synnyinseudulle Italiaan, jossa innoittajina ja kouluttajina toimivat paikalliset huippukokit.

Kaikkien kilpailuun hakeneiden kesken arvotaan 20 ”treenisettiä” kilpailun kumppaneiden tuotteita.

Kaikki semifinalistit saavat  diplomit ja kolme parasta erilliset kunniakirjat.

 

9. Palkinnon lunastus ja rajoitteet

Pääpalkintoa ei vaihdeta rahaksi. Palkintoa ei voi luovuttaa eteenpäin ja se pitää lunastaa vuoden 2017 aikana.

 

10. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

 

11. Verot

Kilpailun järjestäjä vastaa kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

 

12. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjälle oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä pizzojensa reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

 

13. Sääntöjen muuttaminen

Järjestäjä pidättää oikeudet näiden sääntöjen muuttamiseen.

Kilpailun hakuaika on päättynyt.