Oletko sinä Suomen ensimmäinen pizzamestari?

ETSIMME SUOMEN PARHAITA PIZZOJA JA PIZZAN TEKIJÖITÄ
- HAE NYT MUKAAN!

 

Kenelle kilpailu on tarkoitettu ja miten kisa etenee?

Pizzamestari 2017 –kilpailu on tarkoitettu ammatikseen ruokaa valmistaville kokeille tai keittiömestareille. Kilpailun hakuaika on päättynyt.

Tuomaristo valitsee semifinaaleihin kahdeksan osallistujaa lähetettyjen pizzareseptien perusteella. Semifinaaleissa osallistujat valmistavat kaksi erilaista pizzaa tuomariston edessä. Finaaliin pääsee neljä kilpailijaa.

Semifinaaliin kilpailijat tuovat oman taikinapohjan tullessaan kilpailupaikalle ja finaaliin päässeet valmistavat semifinaalin jälkeen pohjat seuraavan päivän kilpailuun tuomariston valvonnassa. Semifinaalissa ja finaalissa kilpailijoilla on valmistautumisaikaa viisi minuuttia ja pizzan tekoaikaa kymmenen minuuttia.

 

Tuomaristo 

Kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Tuomariston puheenjohtajana toimii huippukokki Pekka Terävä.

 

Arviointiperusteet

Semifinaalissa ja finaalissa tuomaristo arvioi kilpailijoiden tuomariston edessä valmistaman pizzan laatua, luovuutta ja toteutusta. Alla esitetyt kohdat pisteytetään. Maku ja raaka-aineiden laatu antavat eniten pisteitä. Eniten pisteitä saanut kilpailija voittaa Pizzamestari 2017 -tittelin ja kilpailun pääpalkinnon.

Laatu

 • Täytteiden koostumus, tuoreus, yhdistelmä ja maku
 • Pohjan paksuus, koostumus, muoto ja maku

Luovuus

 • Kuinka luovasti raaka-aineet on valittu ja käytetty pizzassa

Toteutus

 • Kuinka siististi, järjestelmällisesti, nopeasti ja varmasti mestariehdokas työskentelee

 

Kilpailussa tarvittavat tarvikkeet

Semifinaaleihin valituille pizzamestariehdokkaille lähetetään tarkat ohjeet kilpailuun valmistautumisesta ja mukaan otettavista välineistä ja tarvikkeista. Kisapaikalta löytyvät valmiina:

    • Valmistuspöytä, vesi, kylmiö ja pizzauuni
    • Kumppanikorien raaka-aineet, joista kerrotaan hyvissä ajoin niin, että kilpailijoille jää riittävästi aikaa valmistautua
    • Finaalin waste-kori on yllätys

 

Pääpalkintona opintomatka Italiaan

Kilpailun 50 ensimmäistä hakijaa saa huippulaatuisen GLOBAL-keittiöveitsen.

Voittaja saa Pizzamestari 2017 -tittelin ja pääpalkintona opintomatkan pizzan synnyinseudulle Italiaan, jossa innoittajina ja kouluttajina toimivat paikalliset huippukokit.

Kaikkien kilpailuun hakeneiden kesken arvotaan 20 ”treenisettiä” kilpailun kumppaneiden tuotteita.

Kaikki semifinalistit saavat  diplomit ja kolme parasta erilliset kunniakirjat.

 

Kiinnostuitko?

Tarkemmat tiedot kilpailun kulusta ja yksityiskohdista löydät kilpailun säännöistä.

 

 

Comments are closed.