Pizzamestari 2019 on valittu

Vuoden 2019 Pizzamestari-kilpailu käytiin Helsingissä Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtumassa 6.-7.3.2019. Lähes kansallisruoaksi noussut pizza on nyt saanut uuden mestarin – kilpailun on voittanut keittiömestari ja ravintoloitsija Miguel Papaianni Ravintola Capperista.

mestarit 2019

Neljä finalistia kisasi tänään Pizzamestari 2019 -kilpailun finaalissa. Tiukka kilpailu päättyi Miguel Papaiannin voittoon. Miguel on keittiömestarina ja ravintoloitsijana ravintola Capperissa, Helsingissä. Toiseksi tuli Matteo Macaluso Daddy Greens Pizzabaarista, kolmanneksi Martin Harmina Strandhovetista ja neljänneksi Alberto Neri Fat Lizardista. Vottaja palkittiin 4 000 € rahapalkinnolla.

”Kilpailu oli kovatasoista ja kaikkien kilpailijoiden pizzapohjat olivat loistavia. Miguelin taidonnäytteessä korostui kuitenkin innovatiivisuus. Pizzakastikkeeseen lisätyt äyriäiset olivat piste i:n päälle. Lisäksi hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten”, kertoo päätuomari Pekka Terävä.

”Pizzan taso on noussut koko Suomessa ja kokeille suunnatut ammattikilpailut nostavat pizzan arvostusta ja kokkien ammattitaitoa entisestään. Oli suuri kunnia nähdä näin monen huippukokin kilpailusuoritukset tuomarin penkistä”, sanoo tuomari ja Suomen ensimmäinen Pizzamestari (2017) Davide Sindoni.

Muita tuomariston jäseniä olivat: keittiömestari Antti Vahtera (Pouttu), keittiömestari Lasse Koistinen (Art Food Heaven), Head of Foodservice Katja Knuutinen, (Arla) sekä c Vuoden Kokki 2018 ja ravintoloitsija Kalle Tanner (Ravintola Nude).

Arlan ja Food Campin lisäksi Pizzamestari 2019 -kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, Pouttu, Dieta ja Easyfairs.

www.pizzamestari.fi
#pizzamestari2019

Lisätiedot:
Projektijohtaja Maarit Kivilahti, Food Camp Finland Oy, maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi, 050 4144 267

Food Camp Finland Oy on ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Suomessa. Sen palveluita ovat gastro catering, food service -alan toimijoiden konsultointi ja kouluttaminen ja ruokailuun liittyvien tapahtumien järjestäminen. Lisäksi Food Camp pyörittää lounasravintola Maritoria, tilausravintola Väinö Kalliota, Hvitträskin tilausravintolaa ja kahvilaa sekä Villa Ivan Falin tilausravintolaa. Lisätiedot: www.foodcampfinland.fi

Arla Oy on osa kansainvälistä Arla Foodsia, joka on maidontuottajien omistama osuuskunta. Suomessa Arla toimii Arla Suomi -yhteistyöryhmässä, johon kuuluu 10 yhteistyömeijeriä eri puolilta Suomea. Arla Suomi -yhteistyöryhmässä on kaikkiaan 550 suomalaista maidontuottajaa. Arla jalostaa noin 270 miljoonaa litraa suomalaista maitoa Sipoon meijerissä ja Hämeenlinnan osuusmeijerissä. Arlan mielestä suomalaisella maidontuotannolla ja meijeriteollisuudella on merkittävä rooli Suomessa myös tulevaisuudessa, niin kotimarkkinoiden kuin vienninkin osalta.
Arla Prosta lisätietoja osoitteessa: www.arlapro.fi

pizzamestari_2019