Pizzamestari 2019 valittu

Vuoden 2019 Pizzamestari-kilpailu käytiin Helsingissä Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtumassa 6.-7.3.2019. Lähes kansallisruoaksi noussut pizza on nyt saanut uuden mestarin – kilpailun on voittanut keittiömestari ja ravintoloitsija Miguel Papaianni Ravintola Capperista.

mestarit 2019

Neljä finalistia kisasi tänään Pizzamestari 2019 -kilpailun finaalissa. Tiukka kilpailu päättyi Miguel Papaiannin voittoon. Miguel on keittiömestarina ja ravintoloitsijana ravintola Capperissa, Helsingissä. Toiseksi tuli Matteo Macaluso Daddy Greens Pizzabaarista, kolmanneksi Martin Harmina Strandhovetista ja neljänneksi Alberto Neri Fat Lizardista. Vottaja palkittiin 4 000 € rahapalkinnolla.

”Kilpailu oli kovatasoista ja kaikkien kilpailijoiden pizzapohjat olivat loistavia. Miguelin taidonnäytteessä korostui kuitenkin innovatiivisuus. Pizzakastikkeeseen lisätyt äyriäiset olivat piste i:n päälle. Lisäksi hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten”, kertoo päätuomari Pekka Terävä.

”Pizzan taso on noussut koko Suomessa ja kokeille suunnatut ammattikilpailut nostavat pizzan arvostusta ja kokkien ammattitaitoa entisestään. Oli suuri kunnia nähdä näin monen huippukokin kilpailusuoritukset tuomarin penkistä”, sanoo tuomari ja Suomen ensimmäinen Pizzamestari (2017) Davide Sindoni.

Muita tuomariston jäseniä olivat: keittiömestari Antti Vahtera (Pouttu), keittiömestari Lasse Koistinen (Art Food Heaven), Head of Foodservice Katja Knuutinen, (Arla) sekä c Vuoden Kokki 2018 ja ravintoloitsija Kalle Tanner (Ravintola Nude).

Arlan ja Food Campin lisäksi Pizzamestari 2019 -kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, Pouttu, Dieta ja Easyfairs.

www.pizzamestari.fi
#pizzamestari2019

Lisätiedot:
Projektijohtaja Maarit Kivilahti
Food Camp Finland Oy
maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi
050 4144 267

Food Camp Finlandin liiketoimintaan kuuluu catering- ja tapahtumatoimintaa sekä konsultointia. Yritys järjestää vuosittain ruokailun ympärille tapahtumia ruokavaikuttajille ja hyvän ruoan ystäville. Food Campin tunnettuja tapahtumia Pizzamestari-kilpailun lisäksi ovat mm. Food & Art sekä Food & Talk. Vuonna 2017 Food Camp Finland valittiin Suomen parhaaksi catering-yritykseksi (Evento Awards 2017). Food Camp Finland konsultoi myös ruokailuun ja tapahtumiin liittyvien toimialueiden yrityksiä ja yhteisöjä uusien ratkaisujen ja ideoiden synnyttämisessä. Food Campilla on asiantuntemusta niin ruokatuotteiden kuin liiketoiminnankin kehityshankkeisiin. Food Camp Finland on osa Olo Groupia. Lisätiedot: www.foodcampfinland.fi

Arla Oy on osa kansainvälistä Arla Foodsia, joka on maidontuottajien omistama osuuskunta. Suomessa Arla toimii Arla Suomi -yhteistyöryhmässä, johon kuuluu 10 yhteistyömeijeriä eri puolilta Suomea. Arla Suomi -yhteistyöryhmässä on kaikkiaan 550 suomalaista maidontuottajaa. Arla jalostaa noin 270 miljoonaa litraa suomalaista maitoa Sipoon meijerissä ja Hämeenlinnan osuusmeijerissä. Arlan mielestä suomalaisella maidontuotannolla ja meijeriteollisuudella on merkittävä rooli Suomessa myös tulevaisuudessa, niin kotimarkkinoiden kuin vienninkin osalta. Lisätiedot: www.arla.fi

Comments are closed.