

Kilpailun säännöt
1. Kilpailun järjestäjät
Kilpailun järjestäjinä toimivat Arla Oy ja Food Camp Finland Oy.
2. Kilpailuun osallistuminen
Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat kokit tai keittiömestarit. Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti lähetettyjen reseptien ja kuvien perusteella. Semifinaaliin valitaan kahdeksan kilpailijaa. Finaaliin pääsee neljä kilpailijaa.
3. Kilpailuaika
Kilpailuun voi hakea 1.9.2025 - 15.1.2026 välisenä aikana. Hakuaika päättyy 15.1.2026 klo 24.00.
Pizzamestari 2026 -kilpailun teemana on ”Makumuistoja lapsuudesta”.
Jokaisen osallistujan tulee liittää työhönsä lyhyt tarina tai taustakuvaus.
Hakemukseen pääset tästä. Ilmoittautumislomakkeen lisäksi kilpailijan tulee lähettää täytetty reseptilomake, lyhyt kuvaus pizzasi taustatarinasta ja kuva valmiista pizzasta osoitteeseen pizzamestari@foodcampfinland.fi
Hakuajan jälkeen saapuneita osallistumisia ei hyväksytä. Vastuu osallistumisen perille saapumisesta osallistumisaikana on osallistujalla.
4. Semifinaali ja finaali
Semifinaali
Semifinaali järjestetään Gastro-messuilla 11.3.2026 aamupäivällä. Kahdeksan semifinalistia tekevät tuomariston valvonnassa kaksi erilaista pizzaa: omalla reseptillä (sama resepti, jolla ilmoittauduttiin kilpailuun) sekä toisen pizzan Pizzamestari-kilpailun yhteistyökumppaneiden raaka-aineista.
Kilpailijat tuovat semifinaaliin oman pizzataikinan. Kilpailijoille toimitetaan yhteistyökumppanin Myllärin pizzajauho. Pizzajauhoa tulee käyttää ainakin yhteistyökumppaneiden raaka-aineista valmistettavaan pizzaan. Molempia pizzoja valmistetaan 2 kpl (= neljää pizzaa yhteensä). Kilpailijat saavat tuoda tullessaan kaikki raaka-aineet omaan pizzaan valmiiksi pilkottuina, mutta kastikkeet valmistetaan paikan päällä.
Semifinaalissa kilpailijoilla on yhteensä 30 minuuttia aikaa valmistaa kaikki kilpailutuotteet.
Finaali
Finaali järjestetään 11.3.2026 semifinaalin jälkeen. Neljä parasta semifinalistia valitaan finaaliin. Finalistit valmistavat kaksi pizza, joista toisen tulee edustaa uutta innovaatiota pizzan rakenteessa, muodossa ja/tai tarjoilussa. Toinen kilpailutyö on oma improvisaatio pizza. Molempia pizzoja valmistetaan kaksi kappaletta ja niihin käytetään joko yllätyskorin - tai kumppanikorin raaka-aineita.
Molempia finaalipizzoja valmistetaan kaksi kappaletta ja niiden valmistamisessa hyödynnetään Yllätyskorin tai Kumppanikorin tarjoamia raaka-aineita.
5. Tuomaristo
Kilpailun päätuomarina toimii Jason Calcutt, Global Culinary Lead, Mozzarella & Bakery.
6. Kilpailun palkinnot
-
1. palkinto 4,000 € rahapalkinto.
-
Semifinalistit saavat ravintolan seinälle laitettavan diplomin.
-
Kolme parasta finalistia saavat oman diplomin.
-
Kilpailun yhteistyökumppanit jakavat myös erikoispalkintoja.
7. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu
Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.
8. Verot ja muut kulut
Kilpailun järjestäjä ei vastaa kilpailijalle mahdollisesti aiheutuvista matka- tai majoituskuluista.
Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.
9. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus
Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.
10. Sääntöjen muuttaminen
Järjestäjä pidättää oikeudet näiden sääntöjen muuttamiseen.
Lisätietoja
Food Camp Finland Oy
Riikka Kannas
riikka.kannas@foodcampfinland.fi

